تلفن

۸۴۴۸۲۰۱ ۳- ۰۵۱

آدرس

آدرس : مشهد احمدآباد بلوار بعثت بین بعثت ۸و۱۰پلاک ۱۵۰ طبقه دوم

ما را دنبال کنید :
ما را دنبال کنید :

تنظیم قرارداد مشارکت

اگر شما مالک یک ملک کلنگی یا یک زمین هستید و تصمیم گرفته‌اید آن را تخریب کرده و آپارتمان‌های نوساز چند واحدی بسازید، و در محلۀ خود به زندگی ادامه دهید و از طرفی تخصصی در حوزه ساخت و ساز ندارید و از مراحل قانونی پروانه ساخت و … چیزی نمی‌دانید و ممکن است بودجۀ کافی برای اجرای کامل این پروژه در اختیار شما نباشد، در این صورت قرارداد مشارکت در ساخت برای شما بهترین انتخاب است.

قرارداد مشارکت با اخذ یک انجام می‌گیرد که یک یا چند نفر قصد دارند در ساخت یک آپارتمان شرکت کنند. در این قرارداد هر دو طرف حقوق و تعهدات خود را مشخص کرده و در صورت بروز اختلافات، روشی برای حل آن‌ها تعیین نمایند. در ادامه این مطلب، گروه محتوایی شرکت ساختمانی تاخونه مطلبی خدمت شما ارائه می‌نماید که به قواعد و شرایط کلی قرارداد مشارکت آشنا شوید و خیلی راحت وارد این قرارداد شده و به رشد سرمایه خودتان کمک کنید.

قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

قرارداد مشارکت در ساخت، یک توافق‌نامۀ حقوقی است که بین یک نفر سازنده و یک یا چند نفر از مالکین زمین یا مالک کلنگی منعقد می‌شود. این قرارداد به‌منظور ساخت و ساز یک ساختمان مسکونی (معمولاً آپارتمان) یا واحد تجاری برای استفاده مالک یا به واسطۀ این قرارداد، مالکین از سازنده می‌توانند با توان مالی خود یا شرکت‌های ساختمانی استفاده می‌کنند تا پروژه ساخت و ساز خود را به انجام داده و آپارتمان‌های جدید و نوساز تحویل بگیرند. در نهایت مطابق با قرارداد و ارزش ملک مالک و هزینه‌های سازنده بخشی از پروژه به مالک و بخشی و درصدی به سازنده تعلق می‌گیرد.

تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت بین طرفین معامله بایستی علاوه بر جنبه مالی به جنبۀ حقوقی قرارداد هم توجه ویژه‌ای داشته باشد تا خیال مالک را از حفظ و امنیت سرمایه راحت نماید که در زیر به مواردی اشاره می‌گردد.

حقوق و تعهدات طرفین

کلیۀ حقوق و تعهدات سازنده و مالک در قرارداد باید کاملاً واضح و معین باشند. مسئولیت‌ها و وظایف سازنده شامل ارائۀ خدمات ساخت و ساز، تأمین مواد، مصالح و تجهیزات لازم، رعایت استانداردهای ساخت و ساز، تحویل به‌موقع و با کیفیت سازه و … می‌شود. که باید در درستی کلیه تعهدات سازنده خسارت تعیین کرده و از طرفی فرد مالک نیز باید در خصوص همکاری‌های لازم و انتقال سند طبق پیشرفت کار و رعایت تمامی مقررات مربوط به ساخت و ساز و تعهدات لازم را انجام دهند.

ویژگی های ساخت

پیش از شروع این مشارکت، فنی ترین مباحث ساخت نظیر جنس، نوع و تعداد واحدها، مصالح مصرفی، مدت زمان اجرا، امکانات داخلی و خارجی ساختمان و… باید به صراحت در قرارداد مشخص شود. همچنین باید معلوم شود که آیا شرکا مایل به افزایش تعداد طبقات پس از شروع ساخت هستند و اینکه مالک یا سازنده باید پس از دریافت جواز ساخت، هزینه های مربوط به شهرداری را پرداخت کند.

هزینه‌های اجرایی

در مرحله هزینه های اجرایی، مسائل به قراردادی، مسائل نظیر مشخص نمودن حدود ملک و واحدهای متعلق به هر یک از طرفین و اینکه هزینه های جانبی به چه کسی تحمیل می‌شود، باید شفاف و دقیق تعیین شود. این مرحله نیز باید در قرارداد نوشته شود و مشاور حقوقی باید اطمینان حاصل کند که تمام بندهای این بخش دقیق و واضح هستند.

تعیین زمان‌بندی پروژه

تعیین زمان دقیق پایان پروژه در جهت جلوگیری از بروز اختلافات جدی میان طرفین، از جمله نکاتی است که باید در قرارداد ذکر شود. پیشنهاد می‌شود برای این بخش از قرارداد، برنامه‌ای دقیق همراه با جدول زمان‌بندی پیوست قرارداد شود. همچنین باید جریمه‌های مالی برای هرگونه تأخیر احتمالی در قرارداد مشخص شود تا هیچکدام از طرفین نتوانند تعهدات خود را به تأخیر بیندازند.

شرایط فسخ قرارداد

یکی از مهمترین بخش‌های قرارداد، تعیین شرایط فسخ قرارداد است. در این بخش باید مشخص شود که در چه صورتی هر یک از طرفین می‌توانند قرارداد را فسخ کنند. شرایط فسخ می‌تواند شامل تخلف در انجام تعهدات، ورشکستگی، عدم توانایی مالی یا هر عامل دیگری باشد که باید به وضوح در قرارداد نوشته شود.

گردش مالکیت در پروژه ساخت

مهم است که مشخص شود در طول اجرای پروژه، مالکیت چگونه می‌گردد. این یعنی که طرفین باید روشن کنند که چه زمانی مالکیت واحدهای ساخته شده به آنان تعلق خواهد گرفت. بهتر است این مورد نیز به صورت دقیق در قرارداد نوشته شود تا در آینده اختلافی در مورد آن ایجاد نشود.

اختلافات و مشکلات حین اجرا

در صورتی که در طول اجرای پروژه مشکلاتی بروز کرد، باید در قرارداد مشخص شود که نحوه حل اختلافات چگونه خواهد بود. این مشکلات می‌تواند از طریق مراجع قانونی یا از طریق اشخاص ثالث حل و فصل شود که این موضوع نیز باید در قرارداد تعیین شود.

ثبت درخواست

اطلاعات شخصی(ضروری)

قبل از امضای قرارداد مشارکت در ساخت به موارد ذیل دقت کنید:

  • نوع سند ملک، نوع پروژه و قبل از امضای قرارداد، از صحت و سلامت سند ملک اطمینان کسب کنید و دقیقاً بدانید که چه چیزی را قرار است احداث کنید.
  • شخصی که قرار است پروژه را اجرا کند، باید بدانید که چه تجربه‌ای در این حوزه دارد و قرارداد خود را با چه کسی منعقد می‌کنید.
  • مکان و زمان اجرای پروژه: مطمئن شوید که زمین مورد نظر قابل ساخت است و پروژه شما دقیقاً در چه محلی و با چه زمانی قرار است اجرا شود.
  • تمامی جوانب مالی پروژه را بررسی کنید و با مشکلات مالی آشنا شوید.
  • در رابطه با مشکلات مالیاتی و حقوقی زمین، ساختمانی که قرار است احداث شود، تمام مشاوره‌ها و مشورت‌ها انجام و در قرارداد ذکر شود.

مهم‌ترین مزایای مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت این مزایا را دارد که بسیاری از نگرانی‌ها برطرف شود. این روش به علاوه بر اینکه ریسک‌های اقتصادی و مدیریتی را کاهش می‌دهد، مزیت‌های دیگری نیز دارد.
برخی از این مزایا عبارت‌اند از:

  • حفظ سرمایه: در صورت عدم نیاز به سرمایه بزرگ، شرکت‌های بزرگ ساخت و ساز و توسعه‌دهندگان می‌توانند سرمایه‌های مشترک با صاحبان املاک داشته باشند که این روش باعث کاهش فشار مالی می‌شود.
  • ایجاد تیم کاری قوی: همکاری سازنده و مالک باعث ایجاد تیم قوی می‌شود که بهره‌وری و سرعت پروژه را افزایش می‌دهد.
  • کاهش هزینه‌ها: مالک و سازنده می‌توانند با همکاری در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند.

کلام پایانی

مشارکت در ساخت فرصتی است که سرمایه‌گذاری در این حوزه را برای همه افراد ممکن می‌کند و باعث افزایش تولید پروژه‌های جدید در حوزه ساخت و ساز می‌شود.

پروژه های شرکت ساختمانی تاخونه

سال ساخت
1403
تعداد واحد
۶ واحدی
متراژ زمین
۲۵۰ متری
زیربنا
۱۲۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
۶ واحدی
متراژ زمین
۲۵۰ متری
زیربنا
۱4۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
9 واحدی
متراژ زمین
300 متری
زیربنا
۱0۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
15 واحدی
متراژ زمین
250 متری
زیربنا
13۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
6 واحدی
متراژ زمین
250 متری
زیربنا
۱8۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
6 واحدی
متراژ زمین
250 متری
زیربنا
۱8۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
6 واحدی
متراژ زمین
300 متری
زیربنا
۱6۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
15 واحدی
متراژ زمین
5700 متری
زیربنا
2400 متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
11 واحدی
متراژ زمین
500 متری
زیربنا
22۰۰ متری
سال ساخت
1403
تعداد واحد
6واحدی
متراژ زمین
500 متری
زیربنا
2500 متری

Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/takhoo/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:101 Stack trace: #0 /home/takhoo/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(101): strtoupper(NULL) #1 /home/takhoo/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(68): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!doctype html>...') #2 /home/takhoo/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(149): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!doctype html>...') #3 /home/takhoo/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(119): WP_Rocket\Engine\Optimi in /home/takhoo/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 101